Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: Η διαστημική καινοτομία στην υπηρεσία του πολίτη

klimatiki_allagiΚύκλος «Η Νεολαία που Καινοτομεί»

03.03.2020, 19.00 - Auditorium Theo Angelopoulos IFG

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Κέντρο Aριστείας BEYOND του Εθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών και το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της ακαδημίας Aθηνών προσκαλούν 6 Έλληνες και Γάλλους ειδικούς στην κλιματική αλλαγή, στην πολιτική προστασία και πρόληψη των φυσικών καταστροφών και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε έναν διάλογο ανοιχτό σε όλους, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Η Νεολαία που Καινοτομεί».

Photo : ©ESA-NASA

Διαβάστε Περισσότερα

Η νεολαία που καινοτομεί: «Food Coop»

food_coop22.01.2020, 19:00μμ – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στο πλαίσιο του κύκλου «Η Νεολαία που Καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος δίνει τον λόγο στους επιχειρηματίες της αλλαγής. Για το πρώτο ραντεβού της χρονιάς αφιερωμένο στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, θα σας μεταφέρουμε στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, για να ανακαλύψετε ένα συνεργατικό σουπερμάρκετ που δεν μοιάζει με τα άλλα.

Διαβάστε Περισσότερα

Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

economieSocialeSolidaireΣε συνεργασία με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» - Αναπτύσσοντας την οικονομία της ευημερίας

23.01.2020, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

«Η κοινωνική επιχειρηματικότητα, η οποία ανέκαθεν θεωρείτο αναπόσπαστο μέρος μιας περιθωριακής οικονομίας -ή και μιας συμπαθητικής ουτοπίας-, επιβάλλεται σήμερα παντού στον κόσμο ως μια νέα απάντηση στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι περιφέρειες, οι μεγαλουπόλεις, αλλά και οι μικροί οικισμοί.»

(βαρόμετρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας,
περιοδικό Convergences, Ιανουάριος 2017)

Διαβάστε Περισσότερα

Η καινοτομία, από τη γη στο πιάτο

SolAssietteΣε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» - Αναπτύσσοντας την οικονομία της ευημερίας

14.11.2019, 18.30 ́ | Λάρισα

«Η δημιουργία πιο βιώσιμων διατροφικών συστημάτων απαιτεί περαιτέρω επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, καλύτερη πρόσβαση στις υφιστάμενες τεχνολογίες και πιο αποτελεσματική χρήση τους [...] Είναι, επίσης, σημαντικό να εξεταστούν επισταμένως τα κενά στις καινοτομίες και τις τεχνολογίες, καθώς και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή, την υγεία, τις καλλιέργειες, τα μέσα διαβίωσης και το περιβάλλον».

Διατροφή και διατροφικά συστήματα,
Έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου για την επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή

Διαβάστε Περισσότερα