Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2018

bleusΗ ομάδα της Γαλλίας, πιο αποφασισμένη από ποτέ, αντιμέτωπη με την ατρόμητη ομάδα της Κροατίας στον Τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2018 στο στάδιο Loujniki της Μόσχας. Ραντεβού αυτή την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 18.00 μμ (ώρα Ελλάδος).

Μην χάσετε αυτή την ιστορική στιγμή σε ζωντανή αναμετάδοση από την ΕΡΤ 1!

Η αποφασιστικότητα των παικτών, η διάθεση για ομαδικό παιχνίδι, η αλληλεγγύη στην κοινή προσπάθεια και ο σεβασμός προς τον αντίπαλο δεν μπορούν παρά να μας θυμίσουν τους αγαπημένους μας «Μπλε» του 1998! Ας ευχηθούμε οι «Μπλε» του 2018 να ακολουθήσουν την ίδια πορεία προς την νίκη! Καλή επιτυχία στην ομάδα της Γαλλίας! Ζήτω το ολυμπιακό πνεύμα!

Το γαλλικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα

Δύο γάλλοι ποδοσφαιριστές με έντονη παρουσία στην Ελλάδα: Christian Karembeu και Youri Djrokaeff

Ο Christian Karembeu φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού από το 2001 έως το 2004, πριν ενταχθεί το 2013, στην ομάδα τεχνικών της ομάδας στο πλευρό του Προέδρου Ευάγγελου Μαρινάκη, ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων και ανάδειξης νέων ταλέντων. Όπως πληθώρα ποδοσφαιριστών της γενιάς του 1998, εμπλέκεται ενεργά σε φιλανθρωπικές δράσεις: στηρίζει τα νοσηλευόμενα παιδιά στην Γαλλία ως ανάδοχος της ετήσιας δράσης «Pièces jaunes» του Ιδρύματος των Νοσοκομείων του Παρισιού, μία πρωτοβουλία της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Bernadette Chirac.

Πιο πρόσφατα, στην Ελλάδα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998, Yuri Djorkaeff και το Ίδρυμά του, «Fondation Youri Djorkaeff - YDF», συνεργάζεται με την Unicef συνοδεύοντας στην καθημερινότητά τους παιδιά απομονωμένων προσφύγων, μέσα από την πρακτική του ποδοσφαίρου. Με αφορμή ένα καλοκαιρινό camp 8 εβδομάδων στην Αθήνα (Ιούνιος/Αύγουστος 2018), μία ομάδα εθελοντών προσφέρει προπονήσεις σε παιδιά προσφύγων. 160 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 8 έως 15 ετών, που διέφυγαν από τις συγκρούσεις και την βία της χώρας τους, έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τις τραυματικές εμπειρίες και το δράμα που βίωσαν, ξαναβρίσκοντας την χαρά του παιχνιδιού, της ομάδας και της αθλητικής αλληλεγγύης, μέσα από το ποδόσφαιρο.

Στην Ελλάδα ή στη Γαλλία, χαιρετίζουμε την θέληση των πρωταθλητών και την διάθεσή τους να προσφέρουν τον καρπό της νίκης τους προς όφελος φιλανθρωπικών και αλληλέγγυων δράσεων, αποδεικνύοντας έτσι, εκτός αγωνιστικού χώρου, την έννοια του αθλητικού πνεύματος.