Νικητές Γαλλοφωνίας 2015

LaureatsFrancophonie2015.jpegΠρόγραμμα «Γαλλικά και Σέρφ» – Μπιαρίτζ

18 - 25 Ιουλίου 2015

Η Σοφία Αλεξάνδρου (Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης – Αθήνα), η Ελένη Καλογεροπούλου (Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα – Αθήνα), ο Κωνσταντίνος Καπιδάκης (Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αθηνάς Γαλανάκη – Χανιά) και η Αλεξάνδρα Μαζίλου (1ο Γυμνάσιο Σπάρτης), νικητές του Μεγάλου βραβείου της Γαλλοφωνίας 2015, κέρδισαν ένα ταξίδι στη Γαλλία και μία συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γαλλικά και Σέρφ» που διοργανώνει η Alliance française του Μπορντώ. Μία προσφορά της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης / Τμήμα εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο πλαίσιο του εθνικού διαγωνισμού της Γαλλοφωνίας 2015.

Ανακάλυψαν την περιοχή της βασκικής χώρας και της ανατολικής ακτής της Γαλλίας, μοιράζοντας το χρόνο τους μεταξύ μαθημάτων γαλλικών, σέρφ και πολιτιστικών επισκέψεων στην πόλη του Μπιαρίτζ και στα μουσεία της…

«Ευχαριστώ από καρδιάς το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος που μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μία άλλη Γαλλία, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και τις ομορφιές του Μπιαρίτζ. Η ζεστή φιλοξενία, το υψηλό παιδαγωγικό επίπεδο της Alliance française του Μπορντώ και η εξαιρετική ομάδα των καθηγητών, αποτελούν ένα μοναδικό μείγμα συναισθημάτων που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ψυχή μου».

Σοφία Αλεξάνδρου