Νικητές Γαλλοφωνίας 2014

BiarritzΠρόγραμμα « Γαλλικά και Σέρφ » – Μπιαρίτζ

27 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2014 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Νεφέλη Ιωάννου (Εκπαιδευτήρια Γένεσις – Ιωάννινα), ο Παναγιώτης Λιάκος (Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί – Θεσσαλονίκη), η Αθηνά Μαρκαντέ (Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης), ο Ευστάθιος Στρατάκος (4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου) και ο Ευγένιος Τσάκος (Φιλοσοφική σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), νικητές του Μεγάλου βραβείου της Γαλλοφωνίας 2014, κέρδισαν ένα ταξίδι στη Γαλλία και μία συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γαλλικά και Σέρφ» που διοργανώνει η Alliancefrançaise του Μπορντώ. Μία προσφορά της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης / Τμήμα εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο πλαίσιο του εθνικού διαγωνισμού της Γαλλοφωνίας 2014.

 

Στο πρόγραμμα της διαμονής τους στην καρδιά της βασκικής χώρας : μαθήματα γαλλικών, μαθήματα σερφ και πολιτιστικές επισκέψεις στην πόλη και τα μουσεία της…

Μοιράζονται μαζί μας τις εντυπώσεις τους…

«Όλη η εμπειρία της Γαλλοφωνίας, από την στιγμή της συμμετοχής στον διαγωνισμό μέχρι την διαμονή στο Μπιαρίτζ, ήταν ένα μαγικό και ανεκτίμητο ταξίδι. Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψω τις στιγμές που ζήσαμε, την στήριξη και τη βοήθεια όλων των ανθρώπων που εργάστηκαν για αυτό το πρόγραμμα, το κέφι που έφεραν όλοι στην ομάδα. Η υπέροχη διαμονή στη Γαλλία, η οικογένεια φιλοξενίας, η Alliancefrançaise του Μπορντώ και βεβαίως τα μαθήματα σερφ θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας, είμαι σίγουρος. Ευχαριστώ το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτό το όνειρο. Για τους νέους, πρωτοβουλίες όπως η Γαλλοφωνία αποτελούν ιδανικές ευκαιρίες για να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους και να συμμετάσχουν σε καθοριστικά γεγονότα για την νεολαία, που ενθαρρύνουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές και φαίρνουν κοντά διαφορετικές χώρες του κόσμου. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να τις στηρίζουμε και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξή τους».

Ευγένιος Τσάκος

« Το ταξίδι στο Biarritz μου άφησε ένα ιδιαίτερο και σύνθετο συναίσθημα χαράς, έκπληξης και θαυμασμού. Η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με άτομα από τελείως διαφορετικά μήκη και πλάτη της γης και ταυτόχρονα να κάνω surfing μαζί τους στον Ατλαντικό αποτέλεσε το πιο συναρπαστικό σημείο του ταξιδιού. Η διαμονή μου σε γαλλική οικογένεια μου έδωσε να αντιληφθώ ως ένα βαθμο τον τρόπο λειτουργίας της και με βοήθησε στην αναζοωγώνηση της ομιλίας μου στα γαλλικά. Ήταν εκπληκτικά όλα, ένα προς ένα. Σας ευχαριστώ θερμά για αυτό το βραβείο ».

Παναγιώτης Λιάκος

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καθηγητές που συμμετείχαν στον εθνικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας και καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες της φετινής διοργάνωσης 2015!