«Λέξεις στον αέρα»

slamΓιορτή Γαλλοφωνίας 2019 | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | ΒΙΝΤΕΟ

15.03.2019, 20h00 | IFG

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αναδεικνύει την ευφράδεια και τη δημιουργικότητα οργανώνοντας μία μεγάλη βραδιά Σλαμ «ποίησης επί σκηνής».

Με αφορμή την Εβδομάδα της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος φιλοξενεί τον μεγάλο τελικό του πρώτου τουρνουά Σλαμ «ποίησης επί σκηνής» στην Ελλάδα. Την βραδιά θα συντονίσει ο Γάλλος σλάμερ Pilote le Hot, εμπνευστής του Τουρνουά Σλαμ του Παρισιού.

Το Σλαμ αποτελεί σκηνή όπου ο δημιουργός ερμηνεύει τα ποιήματά του, μοιράζεται τα συναισθήματά του. Ο σλάμερ προετοιμάζει το κείμενό του με σκοπό να το αναπαραστήσει επί σκηνής, αποκαλύπτοντας στο κοινό το προσωπικό του σύμπαν. Οι ποιητές φιναλίστ, επιλεγμένοι από διαφορετικά σημεία της χώρας, θα ερμηνεύσουν τα κείμενά τους στα γαλλικά και στα ελληνικά. Τους νικητές θα επιλέξει το κοινό το οποίο συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση. Η «μάχη» μεταξύ των υποψηφίων για την υψηλότερη βαθμολογία ξεκινά.

Δείτε εδώ ένα σύντομο βίντεο-ρεπορτάζ του France 2, που μας παρουσιάζει την πρακτική του Σλαμ στη Γαλλία. Το Σλαμ στη Γαλλία «ανακατεύει» επί σκηνής ποιητές και «περφόρμερμς» ενώ τα τουρνουά Σλαμ ποίησης πολλαπλασιάζονται διαρκώς, τόσο στο Παρίσι όσο και στη γαλλική επαρχία.

Ο νικητής της βραδιάς θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Τουρνουά Σλαμ «Ποίησης επί σκηνής» 2019 στο Παρίσι εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Σας περιμένουμε για ένα μοναδικό και διαφορετικό γεγονός στην Ελλάδα!

Είσοδος ελεύθερη