Αναγνώσεις : Έρως και Λογοτεχνία

litterature_EROS_IFGthumbnail20/7, 20 :30, Ταράτσα Γαλλικού Ινστιτούτου

"Ηδονιστές όλων των ηλικιών και όλων των φύλων, σ' εσάς και μόνον σ' εσάς αφιερώνω τούτο το έργο: τραφείτε με τις αρχές του, αρχές που θεριεύουν τα πάθη σας, κι αυτά τα πάθη με τα οποία ψυχροί και ανιαροί ηθικολόγοι σας φοβερίζουν..." Μαρκήσιος ντε Σαντ, , Η φιλοσοφία στο Μπουντουάρ

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία για ένα ταξίδι στην αφήγηση του έρωτα μέσα από διαχρονικά αναγνώσματα με αισθησιακές αφηγήσεις από τους ηθοποιούς Πολύδωρο Βογιατζή και Άλκηστη Πουλοπούλου, σε συνεργασία με το Bookfeed.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναβάλλεται το ComicDom Con Athens 2020

CCA2020Αποφασίστηκε η αναβολή της διοργάνωσης του Comicdom Con Athens 2020, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον ιό COVID-19 στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργάνωσης. 

Διαβάστε Περισσότερα

Λογοτεχνία παντού: Παραμύθια στο τρένο!

lamprelli_thumbnail20 – 22 Ιανουαρίου 2020 | διαδρομές Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Η Λίλη Λαμπρέλλη, επαγγελματίας αφηγήτρια, και συγγραφέας, μας καλεί σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι. Θα αφηγηθεί παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους, μέσα στο τρένο. Θα συνεχίσει τις αναγνώσεις σε δυο διαφορετικές πόλεις, την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Περισσότερα

AthensCon 2019

comicdom 2019Η μεγάλη Γιορτή των κόμικς και της ποπ κουλτούρας!

30.11-01.12.2019 | Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φάληρου (Tae Kwon Do)

Οι θαυμαστές της έβδομης και της ένατης τέχνης, οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, του cosplay και της λογοτεχνίας του φανταστικού (επιστημονικής και μη), έχουν τον Δεκέμβριο την τιμητική τους.

Το φεστιβάλ κόμικς και ποπ κουλτούρας AthensCon, που φιλοδοξεί να φτάσει τα επίπεδα των αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού, θα προσφέρει για πέμπτη συνεχή χρονιά έναν διήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις, συναντήσεις, εργαστήρια και πολλές άλλες «πολύχρωμες» και...υπερ-ηρωικές δραστηριότητες.

Διαβάστε Περισσότερα

Alice Zeniter, Η τέχνης της απώλειας

zeniterΠαρουσίαση βιβλίου

06.11.2019, 19.30' | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

«Η Ναϊμά, μια σύγχρονη νεαρή Γαλλίδα, είναι αλγερινής καταγωγής. Η οικογενειακή της ιστορία φαντάζει στα μάτια της μακρινή, σχεδόν αδιάφορη. Άλλωστε, κανείς δεν της μίλησε ποτέ γι’ αυτήν...»

Διαβάστε Περισσότερα

Βιογραφία – αυτοβιογραφία – ιστοριογραφία

bioΣυνέδριο | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

01.11.2019, 17.00 ́-21.00 ́ & 02.11.2019, 10.00 ́-14.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Η ιστορική βιογραφία, ένας από τους πιο δύσκολους τρόπους για να γράψεις Ιστορία.
Jacques le Goff

Η βιογραφία και η αυτοβιογραφία, αφηγήσεις-καταγραφές της ζωής και της προσωπικότητας ενός ατόμου, ταυτίζονταν κάποτε με την εξύμνηση φωτισμένων ηγεμόνων και την τόνωση της εθνικής αίγλης.

Διαβάστε Περισσότερα