Ακύρωση εκδήλωσης : Νύχτα της Comédie française

comedie_francaise13.03.2020 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

 

 

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2020, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προβάλλει σε μια νύχτα, δυο παραστάσεις της Comédie-Française, το "Οι κατεργαριές του Σκαπίνου" του Μολιέρου και το "Ο Μικρός Δανδής" του Μαριβώ.

 

Πρόγραμμα 

18.00: Οι κατεργαριές του Σκαπίνου, του Μολιέρου (διάρκεια 120΄)

Κατά τη διάρκεια της απουσίας των γονέων τους σε ταξίδι, ο Léandre ερωτεύεται την Zerbinette, ενώ ο Octave παντρεύεται την Hyacinte. Αλλά ο Géronte και η Argante επιστρέφουν από τη Νάπολη για να επιβάλουν στον καθένα από τους γιους τους έναν γάμο με προξενιό. Ευτυχώς ο σερβιτόρος του Léandre, ο Σκαπίνος, είναι πολυμήχανος και θα ξεμπλέξει αυτό το διπλό συζυγικό μπέρδεμα!

Ο Μολιέρος επαναλαμβάνει εδώ ένα από τα αγαπημένα του θέματα, το σοκ των γενεών, το οποίο επεξεργάζεται με βάση τη φάρσα από το ξεκίνημά του.

21.00: Ο Μικρός Δανδής, του Μαριβώ (διάρκεια 130΄)

Η ιστορία αναφέρεται σ’ έναν νεαρό Παριζιάνο, οι γονείς του οποίου του βρίσκουν μια κόρη Κόμη από την επαρχία για να παντρευτεί. Μόλις όμως ο νεαρός φτάνει στο σπίτι τους –όπου οι κώδικες είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με τους δικούς του– αυτός αρνείται ν’ ανοίξει την καρδιά του στη γοητευτική κοπέλα. Ενοχλημένη αυτή, αποφασίζει να διορθώσει την υπεροψία του.

--


Είσοδος 10 € | μειωμένο εισιτήριο 5 € 
Tα δυο έργα: 15€ | Μειωμένο: 10€

Οι προβολές γίνονται με ελληνικούς υπότιτλους