• Οι μεγάλες φωνές του Γαλλικού Ινστιτούτου
  • Μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε τη Γαλλοφωνία!
  • Frantastique : Βελτιώστε τα γαλλικά σας μέσα από εξάσκηση
  • Culturethèque : ο θαυμαστός κόσμος της ψηφιακής βιβλιοθήκης του IFG
  • Οι καθηγητές γαλλικών του μέλλοντος…προετοιμάζονται σήμερα!

Η EDHEC Business School, η οποία ιδρύθηκε το 1906 και κατέχει την τριπλή πιστοποίηση EQUIS, AACSB και AMBA, βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες Σχολές του κόσμου στις πρόσφατες διεθνείς κατατάξεις όπως αυτή των «Financial Times».

Η EDHEC, με 7.900 φοιτητές κατανεμημένους στα 5 campus της, στη Lille, τη Nice, το Παρίσι, τη Σιγκαπούρη και το Λονδίνο, διαθέτει ένα σύνολο προγραμμάτων σπουδών πολυεπιστημονικού και καινοτόμου χαρακτήρα. Το πρόγραμμα σπουδών για το οποίο διακρίνεται, το Master in Management (Grande Ecole), βρέθηκε το 2016 στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των Financial Times. Το Master in Management οδηγείστηναπόκτησηδιπλούτίτλουσπουδών : Master in Management και Master of Science. Η EDHEC προσφέρει, επίσης, μεγάλη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 11 Master of Science (μονοετή προγράμματα) στους τομείς των χρηματοοικονομικών, της διοίκησης επιχειρήσεων, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας της αλληλεγγύης, του μάρκετινγκ, της νομικής και της στρατηγικής. Το Master of Science in Finance κατέλαβε το 2016 την 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των «Financial Times». Η διδασκαλία όλων των παραπάνω προγραμμάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά στα αγγλικά.

Παράλληλα, η EDHEC έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 134 συνεργασιών με φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, μεταξύ των οποίων και 21 προγράμματα για την απόκτηση διπλού τίτλου σπουδών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φοιτητές της να συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής ή σε προγράμματα για την απόκτηση διπλού τίτλου σπουδών σε πανεπιστήμια όπως το MIT Sloan School of Management, το LSE, το BI Norwegian School…

Κατατάξεις

Υποτροφίες EDHEC:

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα υποτροφιών της Γαλλικής Πρεσβείας για το ακαδημαϊκό έτος 2017/18, η EDHEC, προσφέρει υποτροφίες που χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

-         υποτροφίες EDHEC Excellence που αντιστοιχούν σε 40% μείωση των διδάκτρων

-         υποτροφίες EDHEC Distinction, που αντιστοιχούν σε 30% μείωση των διδάκτρων

-         υποτροφίες EDHEC Foundation που αντιστοιχούν σε 20% μείωση των διδάκτρων

Η Πρεσβεία της Γαλλίας μπορεί να προσφέρει κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης (BCS) ή ένα αεροπορικό εισιτήριο στους υποψήφιους που θα γίνουν δεκτοί στο ίδρυμα.

Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προγράμματα:

Financial Economics (Nice campus)


London Campus

Business Management (Lille campus)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ταυτόχρονα να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους στην EDHEC EDHEC και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες του προγράμματος υποτροφιών BCS της Γαλλικής ΠρεσβείαςBCS της Γαλλικής Πρεσβείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα του Τμήματος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (bourses@ifa.gr@ifa.gr) και την Darya Leshchenko (international.admissions@edhec.edu.admissions@edhec.edu- International Admission Manager).