Διημερίδα επιμόρφωσης: «επιστημονική κατάρτιση και ψυχική ευημερία του εκπαιδευτικού»

pasykaga18 & 19 Φεβρουαρίου 2017 | 26ο ΓΕΛ Αθήνας (Μαρασλή 8-10 & Σουηδίας)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου, διοργανώνει την καθιερωμένη διημερίδα επιμόρφωσής, με βιωματικά εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών, Διδακτικής, Παιδαγωγικής, Συμβουλευτικής και Καινοτόμων Δράσεων, για όλους τους καθηγητές γαλλικής φιλολογίας αλλά και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, καθώς και δάσκαλους και νηπιαγωγούς. Τα βιωματικά σεμινάρια στοχεύουν στον εμπλουτισμό των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών, καθώς και στην προσωπική βελτίωση και ηθική στήριξη των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για την επικαιρότητά μας, στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση sce@ifa.gr για να λαμβάνετε το newsletter και τις προσκλήσεις μας.

Επιστημονική Ημερίδα: «Η παρουσία του Αντρέ Μαλρώ στην Ελλάδα»

Την Ημερίδα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

18.02.2017, 10.00'-15.00' | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG

Πολυτιμημένος Υπουργός, ειδικός στην Τέχνη, διάσημος και αναγνωρισμένος συγγραφέας, ο Αντρέ Μαλρώ σε μία προσπάθεια «πραγματοποίησης του ονείρου της Γαλλίας, να αναβιώσει το μεγαλείο του παρελθόντος, να δώσει ζωή στο μεγαλείο του παρόντος και να υποδεχτεί το μεγαλείο του κόσμου» (συνέντευξη τύπου της 8ης Απριλίου 1959), επισκέφτηκε την Αθήνα στις 28 Μαΐου 1959.

Διαβάστε Περισσότερα

Δυσφορία στο σχολείο

gerer les differencesΚύκλος «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο»

13 & 14.01.2017 | IFG

Οι συναντήσεις αυτού του κύκλου διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συμμετέχουν στελέχη της εκπαίδευσης, κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι, πανεπιστημιακοί, ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές. Οι συναντήσεις αυτές ανοικτές σε όλους.

Καινοτομία: στο πρώτο μέρος, παρακολουθήστε τις ερμηνείες νεαρών μουσικών, μαθητών του διάσημου Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης.

Διαβάστε Περισσότερα

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας - Ελλάδα 2017

francophonie 2017HIS[TOI]RE MÉ[MOI]RE | Palmarès Francophonie 2017

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργανώνουν διαγωνισμό ανοικτό προς όλα τα σχολικά Ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά).

Σας προσκαλούμε φέτος να εργαστείτε γύρω από το θέμα της αφήγησης και της μνήμης!

Για να ανακαλύψετε τα θέματα και τους όρους συμμετοχής, ανατρέξτε στις οδηγίες ανάλογα με το επίπεδο της τάξης σας.

Δείτε τον οδηγό για την σύνταξη της fiche projet που θα πρέπει να συνοδεύει τη δημιουργία των μαθητών.

Θέμα για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ

HIS[TOI]RE

ΘΕΜΑ & ΟΔΗΓΙΕΣ | ΕΓΓΡΑΦΗ

Θέμα για το ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ

MÉ[MOI]RE

ΘΕΜΑ & ΟΔΗΓΙΕΣ | ΕΓΓΡΑΦΗ

 

Για να σας βοηθήσουμε, σας προτείνουμε τις ιστοσελίδες: conte-moi και apprendre le français avec les légendes mythologiques

Επίσης: Je me souviens - http://www.ina.fr/video/CAB89011816 et https://www.youtube.com/watch?v=GxNIyHWvujk